Uutuus: Huippuluokan puhtautta ja tehosuojaa moottorille

Teboililta saat nyt myös lisäainekemikaaleja, jotka auttavat moottoria toimimaan luotettavammin, tehokkaammin ja taloudellisemmin. Puhdas moottori sekä optimaalisesti palava polttoaine mahdollistavat ajoneuvolle parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja pienemmät päästöt. Teboilin korkealaatuisilla poltto- ja voiteluaineilla on erinomainen tekninen suorituskyky. Nyt markkinoille tuotavat uudet lisäainekemikaalit moottoreille ovat helppo tapa entisestään tehostaa ajoneuvon toimintaa sekä parantaa toimintavarmuutta. Useissa tapauksissa puhdistava kemikaali ratkaisee teknisiä ongelmia vaivattomasti ja kustannustehokkaasti ilman mekaanista työtä.

Polttoainejärjestelmä puhtaaksi

Ajan myötä polttoainejärjestelmään voi kertyä erilaisia epäpuhtauksia, jotka haittaavat polttoainejärjestelmän toimintaa. Nykypäivän autoissa polttoaine annostellaan palotilaan tarkasti sähköisesti ohjattujen suuttimien avulla. Suuttimissa olevat epäpuhtaudet estävät optimaalisen ilma-polttoaineseoksen syntymisen palotilaan, jolloin polttoaineen palaminen jää puutteelliseksi. Polttoaineen annostelun ongelmat voivat ilmetä käytännössä epätasaisena käyntinä tai nykimisenä sekä lisääntyneenä polttoaineen kulutuksena tai alentuneena tehona.

Teboil Bensiinijärjestelmän tehopuhdistaja ja Teboil Dieseljärjestelmän tehopuhdistaja ovat helppokäyttöisiä kemikaaleja, jotka puhdistavat polttoainejärjestelmästä moottorin toimintaa haittaavia epäpuhtauksia ja auttavat usein ratkaisemaan kiusallisia moottorin käyntihäiriöitä.

Elvytä dieselauton hiukkassuodatin

Suomessa on liikenteessä paljon hiukkassuodattimella varustettuja dieselautoja. Henkilöautoissa ne alkoivat yleistyä kiristyneiden päästönormien myötä noin 15 vuotta sitten. Hiukkassuodatin kerää itseensä pakokaasussa olevia nokihiukkasia. Suodatimen täyttyessä auton moottorin ohjausyksikkö käynnistää automaattisesti puhdistuspolton eli regeneroinnin. Aina regenerointi ei kuitenkaan tapahdu optimaalisesti. Regenerointi ongelmat ovat yleisiä silloin kun dieselautolla ajetaan paljon kylmissä olosuhteissa tai lyhyitä ajomatkoja. Ongelmat regeneroitumisessa ovat tavallisia myös vanhemmissa ja enemmän ajetuissa autoissa, joissa suodatin on jo elinikänsä loppupäässä.

Teboil DPF tehopuhdistaja on Cerium-teknologiaan perustuva lisäaine, joka auttaa dieselhiukkassuodatinta (DPF) säilyttämään toimintatehonsa. Lisäaine alentaa suodattimeen kertyneen noen syttymislämpötilaa, jolloin hiukkassuodatin pääsee regeneroitumaan helpommin ja täydellisemmin. Tuote on kustannustehokas tapa pidentää hiukkassuodattimen (DPF) kestoikää, jolloin voidaan välttyä suhteellisen kalliilta hiukkassuodattimen vaihdolta.

Kaikki tehopuhdistaja-tuotteet on pakattu pitkäkaulaiseen 250 ml pulloon, joka on tarkoitettu kaadettavaksi kerralla polttoainetankkiin. Pullollinen riittää 40–60 litraan polttoainetta.

Suojaa kausiajoneuvoille

Tavallisessa autoilussa bensiinin säilyminen ei ole ongelma, sillä tuoretta polttoainetta tankataan polttoainetta vähintäänkin kuukausittain. Joissain tapauksissa polttoaine kuitenkin seisoo tankissa pidempään.

Teboil Bensiinin säilytysaine on tarkoitettu parantamaan polttoaineen ominaisuuksien säilymistä kausittaisessa käytössä olevissa moottoreissa esimerkiksi harrasteautoissa, veneissä, moottoripyörissä, ja -kelkoissa sekä puutarhakoneissa. Sopii käytettäväksi myös plug-in-hybrid- ja kaasuautoihin, joissa bensiini voi seistä tankissa pidempiä aikoja. Tuote ehkäisee hartsin, lakkautumien ja saostumien syntymistä sekä korroosiota polttoainejärjestelmässä. Tuotetta voidaan käyttää sekä neli- ja kaksitahtisissa moottoreissa

Teboil Lyijynkorvike on tarkoitettu vanhoille bensiinimoottoreille. 90-luvun alkuvuosiin saakka polttoaineen lisäaineistukseen käytettiin yleisesti lyijy-yhdisteitä, jotka nostivat polttoaineen oktaanilukua sekä suojasivat venttiileitä. Teboil Lyijykorvikkeen lisäaineyhdistelmä voitelee venttiileitä ja istukoita ja suojaa niitä ennenaikaiselta kulumiselta ja ehkäisee moottorivaurioita. Tiiviit ja optimaalisesti toimivat venttiilit mahdollistavat moottorille parhaan luotettavuuden ja tehokkuuden. Lyijyn korvike tarjoaa suojaa myös jälkikäteen vaikka tuotetta ei tilapäisesti käytettäisi. Näin esimerkiksi moottoripyöräilijän ei ole välttämätöntä pitää pulloa mukana tankattaessa ja lisäaineen voi lisätä vasta tankkauksen jälkeen kotipihassa.
Sekä Teboil Lyijynkorvike että Bensiinin säilytysaine on pakattu riittoisaan ja kätevään annostelupulloon. Molempia tuotteita annostellaan 10 ml 10 litraan polttoainetta. Tuotteita suositellaan käytettäväksi yhdessä 98E5-bensiinin kanssa.

Sisäistä puhtautta koko moottorille

Kuudentena tuotteena valikoimassa on Teboil Moottorishampoo. Se on puhdistusaine, joka on suunniteltu tehostamaan epäpuhtauksien poistumista moottorista öljynvaihdon yhteydessä. Se liuottaa epäpuhtauksia koko voitelujärjestelmästä, männästä, männänrenkaista, sylinterin yläosista sekä neutralisoi happamia palojäämiä. Puhdistettu moottori toimii tehokkaammin, taloudellisemmin sekä tuottaa vähemmän päästöjä. Moottorishampoolla suoritettu moottorin sisäinen tehopuhdistus voi ratkaista öljynkulutusongelmia silloin kun öljynkulutus aiheutuu epäpuhtauksien vuoksi takertelevista männän renkaista.

Teboil Moottorishampoo sopii kaikille nelitahtisille otto- ja diesel-moottoreille. Pullollinen tuotetta on suunniteltu käsittelemään 4–6 litraa moottoriöljyä. Tuote kaadetaan ennen öljynvaihtoa kuuman moottoriöljyn sekaan ja annetaan moottorin käydä noin 15 minuuttia. Käsittelyn jälkeen tehdään tavanomainen öljynvaihtohuolto: vanha öljy lasketaan pois ja suodatin vaihdetaan uuteen. Moottoriin kaadetaan uusi puhdas moottorivalmistajan vaatimusten mukainen moottoriöljy.

Lisätietoja Teboilin uusista lisäainekemikaaleista saat Teboilin voiteluaineneuvonnasta 020 470 0916.