Tehostettua voitelua – Teboil Diamond Eco-B 5W-20

Teboil tekee jatkuvaa tuotekehitystä uusien tuotteiden tuomiseksi markkinoille. Nyt valikoimaa on laajentanut täyssynteettinen Teboil Diamond Eco-B 5W-20 -moottoriöljy. Uutuusöljy on kehitetty erityisesti Ford EcoBoost -moottoreihin, jotka on suunniteltu käyttämään uudenaikaista matalaviskositeettista moottoriöljyä. Tällaisia moottoreita on esimerkiksi useissa japanilaisissa ja korealaisissa automalleissa – myös hybridiversioissa. Kuten muutkin Teboil Diamond -öljyt, uutuustuote valmistetaan Suomessa Haminan voiteluainetehtaalla.

”Teboil Diamond -moottoriöljyt vastaavat jatkuvasti muuttuviin ja tiukentuviin öljyvaatimuksiin ja tämän tuotelisäyksen avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä kattavammin”, tuoteryhmäpäällikkö Juha-Pekka Riihimäki kertoo.

Auttaa alentamaan CO2-päästöjä

Uutuustuotteen juoksevuusominaisuuksien sekä lisäaineistuksen suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti öljyn kyky alentaa moottorin sisäisiä kitkahäviöitä. Häviöiden minimoiminen johtaa pienempään polttoaineenkulutukseen ja siten myös pienempiin CO2-päästöihin.  

”CO2-päästöjen alentaminen on ohjannut viimevuosina voimakkaasti moottoritekniikan kehitystä. Polttoaineenkulutusta alentavan alhaisen viskositeetin moottoriöljyn käyttö on yksi keino muiden teknisten parannusten joukossa, jolla päästöjä voidaan alentaa”, Riihimäki toteaa.

Teboil Diamond Eco-B 5W-20 sopii erinomaisesti moottoreihin, joissa on start-stop-automatiikka ja sen valmistuksessa käytettävä lisäaineistus on suunniteltu maksimoimaan pakokaasun jälkikäsittelylaitteiden tehokas toiminta ja pitkä käyttöikä.

Tehokasta voitelusuojaa suomalaisiin oloihin

Vaikka öljyn suunnittelussa erityisenä painopisteenä on ollut polttoaineen kulutuksen ja ympäristökuormituksen alentaminen, se tarjoaa luotettavaa ja tehokasta kulumissuojaa ja puhtaanapitokykyä koko suunnitellun vaihtovälin ajan. Suomalaisten käyttöolosuhteiden kannalta uutuusöljyn etuna ovat myös erinomaiset kylmäominaisuudet, joiden myötä moottori saa moitteettoman voitelusuojan myös pakkasaamujen kylmäkäynnistyksissä.

Haluatko tietää lisää, kuinka voiteluainevalinnoilla voi alentaa auton polttoaineenkulutusta ja vähentää ympäristökuormitusta? Lue myös tämä artikkeli.